Primarul General, Sorin Oprescu, a vizitat astăzi, 25 noiembrie, Centrul de asistenţă pentru mamă şi copil, unde a prezentat primul sistem complet de servicii sociale de prevenire, protecţie şi recuperare a victimelor în domeniul violenţei domestice, realizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin DGASMB, în colaborare cu Asociaţia ADRA şi Asociaţia Anais.
Prin acest program, municipalitatea încearcă să ajute şi să protejeze, aceste victime, garantând confidenţialitatea cazurilor.
Centrul deschis astăzi, cu o capacitate de 18 locuri, pune la dispoziţia victimelor violenţei în familie servicii de consiliere psihologică, juridică şi de asistenţă socială şi oferă, de asemenea, servicii de masă şi cazare pentru o perioadă de la 72 de ore până la 30 de zile.
" Violenţa domestică este un fenomen pe care nu-l putem anihila cu uşurinţă.Ţine şi de cultură care, de multe ori, fie nu există, fie este alterată în cele mai multe cazuri, aşa cum o demonstrează studiile, de alcool. De aceea, noi, ca municipalitate, trebuie să depunem toate eforturile pentru a le ajuta pe femeile agresate şi pe copiii lor. Poate fi, de multe ori, un prim pas, pentru o nouă viaţă." a declarat Primarul Capitalei, după vizita la Centrul de asistenţă pentru mama şi copil.
Consiliere juridică şi psihologică gratuită
Edilul Sef a explicat că, pe langa acest centru, Primăria Capitalei oferă servicii similare atât în două apartamente de urgenţă, cât şi într-un alt spaţiu aflat în apropierea Bucureştiului:
" În afara acestui centru, Primăria dispune de încă două apartamanete protejate şi alte 30 de locuri într-o casă pusă la dispoziţie de Asociaţia Adra, unde victimele pot locui până la 180 de zile" a adăugat Sorin Oprescu.
La randul său, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, Cosmina Simiean, a explicat că, victimele violen