Dorinţa de neoprit de a mânca ciocolată poate avea legătură cu lipsa de magneziu, iar pofta de migdale ori de nuci trădează boli de inimă sau probleme cu tiroida Sursa: SHUTETRSTOCK
Pe când pofta de alimente dulci, sărate sau bogate în grăsimi exprimă o stare de stres cronică şi o alimentaţie dezechilibrată, dorinţa de a consuma carne sau oleaginoase poate semnaliza lipsa unor nutrienţi. Este bine să ţineţi cont de poftele care vă macină pentru că satisfacerea lor poate însemna şi o viaţă mai sănătoasă.
Iată poftele care apar frecvent şi problemele pe care le trădează.
1. Pofta de ciocolată e frecventă mai ales în rândul femeilor şi teoriile care o explică sugerează atât deficienţa de magneziu, cât şi schimbările bruşte de dispoziţie.
O BOALĂ ca un DEMON. Povestea COPIILOR care SE ÎNFOMETEAZĂ fiindcă se văd cât Casa Poporului
Dacă nu vreţi, totuşi, să vă compromiteţi silueta, cea mai indicată este ciocolata neagră pentru că are mai puţine grăsimi şi face bine inimii. ,,Dulciurile sunt alimente care creează dependenţă şi dacă mâncăm astfel de alimente, pofta reapare. Însă, dacă mâncaţi fructe, legume sau paste integrale, nu mai apare acea poftă irezistibilă de dulce’’, este de părere expertul în nutriţie Gheorghe Mencinicopschi. Pofta de dulce poate fi asociată şi cu diabetul de tip II.
2. Pofta de carne poate apărea din cauza gustului său plăcut, dar poate trăda şi o lipsă de proteine, mai ales în urma unor activităţi fizice şi intelectuale intense.
Ingredientele capcană care ne compromit postul
3. Pofta de paste sau de pâine poate indica o posibilă depresie. Carbohidraţii ajută la eliberarea serotoninei (hormonul fericirii) în organism, iar o dietă bogată în proteine şi săracă în carbohidraţi poate duce la schimbări de dispoziţie. Pentru o dietă echilibrată şi sănătoasă, cele mai indicate sunt pastele integrale.
4. Pofta