La jumătatea cursei electorale, principalele blocuri politice par să concureze mai degrabă în erori strategice decât în proiecte sau în lovituri iscusite, în timp ce problemele populaţiei lipsesc din discursul public Sursa: LIBERTATEA
O campanie electorală fără nerv şi departe de agenda populaţiei, dusă de adversari politici plictisiţi. Aşa arată peisajul cu două săptămâni înainte de votul la alegerile parlamentare.
Agenda USL are paginile goale
Deşi se află la guvernare, USL nu a reuşit să valorifice eficient primele luni de deţinere a Puterii, în timpul cărora, în mod normal, un partid ajunge la peste 60%. În loc de asta, a scăzut în sondaje sub pragul de 50% care i-ar fi dat certitudinea că va putea forma fără ajutor majoritatea guvernamentală şi că va da premierul după alegeri.
Că lucrurile nu stau bine în această privinţă o demonstrează insistenţa cu care liderii USL vorbesc despre faptul că Victor Ponta va fi premier după alegeri, ameninţând, în caz contrar, cu suspendarea şefului statului. În plus, deşi se află la putere şi ar putea să desfăşoare proiecte, USL are, pe agenda de campanie, ca punct unic, războiul cu Traian Băsescu şi nu pare să aibă planuri dincolo de obţinerea guvernării, dovadă că nu a putut furniza nici măcar bugetul pe 2013.
O altă eroare a fost izbucnirea în public a tensiunilor interne. În primul rând a celor din PNL, unde Crin Antonescu se răfuieşte sistematic - şi public - cu fostul preşedinte, Călin Popescu Tăriceanu, şi cu ceilalții critici ai săi din partid. Mai mult, şi tensiunile dintre liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu au ieşit la iveală.
După ce Antonescu a fost surprins glumind pe tema plagiatului lui Ponta cu Liviu Dragnea, Ponta l-a taxat în week-endul trecut, când Antonescu întârziase la o întâlnire electorală în Iaşi. „Nu sunteţi la Parlament, să lipsiţi tot timpul”, a spus iritat prem