Televiziunile şi ziarele, site-urile şi blog-urile care-i ţin pumnii lui Traian Băsescu în bătălia supraomenească dusă de acesta pentru a rămîne la Cotroceni şi după victoria anunţată a USL, s-au grăbit să atîrne la loc de frunte declaraţia lui Victor Ponta din Wall Street Journal că e pregătit să dea uitării disensiunile cu domnul preşedinte.
În această declaraţie s-a văzut imediat, plecînd de la autocritica pe care şi-a făcut-o premierul în legătură cu aventura numită lovitura de stat, garanţia că Victor Ponta, o dată ajuns premier, nu numai că nu va declanşa suspendarea din proprie iniţiativă (cum a făcut în vară), dar mai mult, dacă baronii PSD, stăpînii săi, îl vor împinge la un asemenea lucru, el va refuza şi, la o adică, va demisiona din funcţie, plecînd să-şi continue opera de copilot amator.
Interviul a fost difuzat în ediţia electronică a Wall Street Journal vineri, 23 noiembrie 2012, la ora 10, 23 dimineaţa. De la acest moment şi pînă la preluarea declaraţiei de către presa română, via Mediafax, nu ştiu cum s-a făcut, dar Victor Ponta n-a mai apărut cu nici o aserţiune în plan mediatic.
Aşa se explică entuziasmul stîrnit de interviu printre admiratorii lui Traian Băsescu şi tristeţea iscată pentru duşmanii lui Traian Băsescu.
Dacă ar fi fost o altă apariţie, mai mult ca sigur aceste stări de spirit net opuse n-ar fi existat.
Pentru că, mai mult ca sigur, Victor Ponta ar fi spus altceva decît în Wall Street Jornal.
Prin aceasta, ajungem la esenţa personajului numit Victor Ponta:
Nevoia irezistibilă de a trăncăni în plan mediatic.
Nici un pretext nu e ocolit de iresponsabilul vesel pentru a fi prezent pe micile ecrane.
Şedinţele de Guvern debutează în chip automat cu secvenţe astfel regizate încît să fie transmise în direct de televiziunile de ştiri, bucuroase că au cu ce să umple spaţiul de emisie. După fie