Elevii de clasele primare din Mașloc nu s-au întors la școală. Țin orele într-o încăpere din clădirea veche, înghesuiți, iar cei de grădiniță stau acasă, de o săptămână și jumătate, după ce imobilul în care aveau sălile de clasă a fost sechestrat de constructorul care nu și-a primit banii. În ciuda promisiunilor de săptămâna trecută, acesta nu a încasat încă datoria.
Lunea trecută, grădinița din comuna timișeană Mașloc, unde țineau orele și clasele primare din localitate, a fost închisă prin sechestru asigurator pus de constructorul imobilului. La doi ani după ce a ridicat școala el mai are de recuperat 1 milion de lei. Marian Drăghicescu, de la Cipalser SRL spune că furnizorii i-au cerut insolvența, pentru că banii care îi are de încasat de la Ministerul Educației trebuiau să acopere alte angajamente.
În acest context, din cei 100 de copii care învățau în școala nouă, jumătate nu fac ore de 10 zile. Este vorba de cei 30 de preșcolari (pentru care nu s-a găsit niciunde o clasă) și alți 20 de copii cu handicap care, la fel, ar necesita încăperi speciale unde să lucreze cu psihologii. Restul de 50 de elevi din clasele primare țin orele într-o încăpere de câțiva metri pătrați, înghesuiți. ”Nu știm când se va deschide școala. Până atunci, ne chinuim cum putem: clasele I și a II-a fac orele înghesuite, unii dimineața, alții după-amiaza, iar preșcolarii stau acasă”, explică una dintre învățătoare.
Școală nouă plătită pe jumătate
Școala nouă din Mașcolc a fost construită în perioada 2007 – 2011 de SC Cipalser SRL. Lucrarea a costat 2,2 milioane de lei, din care s-a plătit jumătate, până în 2011.
Vinovatul e greu de găsit: lucrarea nu a fost contractată de primărie, ci de un centru de execuție bugetară din Timișoara care funcționa în cadrul Grupului Școlar Agricol ”Iulian Drăcea” și care, tot anul trecut, s-a desființat. ”Situați