Algerian Hackers cuprinde mai multe grupări care au avut în jur de 200 de atacuri revendicate în luna noiembrie.
Varianta în română a motorului de căutare Google nu a putut fi accesată în această dimineață. "By MCA-CRB - Algerian Hacker - S thanks = Mr-AdeL & i-Hmx & Lagripe-Dz All Members Sec - To Be Continued ...." este mesajul pe care hackerii l-au postat pe site-ul Google România.
Cum a fost posibil acest atac?
„Cel mai probabil au modificat setările DNS pentru Google. Nu au spart serverul. Fiecare site are un nume și un IP. Prin folosirea serviciului DNS, numele de domeniul google.ro este transformat într-o adresă IP. Practic, pe înțelesul tuturor, sistemul DNS este ca o carte de telefoane, în care e trecut numele, (numele site-ului) și numărul de telefon, (IP-ul în cazul nostrum). Când scrii google.ro, browser-ul folosește serviciul de DNS ca să vadă la ce IP trebuie să se ducă. În cazul acesta, hacker-ul i-a modificat IP-ul astfel încât atunci când scriai google.ro te ducea pe un server pe care el are controlul. Serverul respectiv, controlat de hacker este în Olanda”, a explicat Bogdan Botezatu, analist amenințări informatice la Bitdefender.
La începutul lunii au fost atacate şapte site-uri ale guvernului indian, printre care cel de cercetare în domeniul Apărării sau al primului ministru. Aceste atacuri au fost revendicate, sub umbrela Algerian Hackers, de gruparea SanFour25.
De asemenea, Algerian Hakers ar fi, alături de Anonymous, şi la originea atacurilor informatice care au avut loc împotriva mai multor site-uri din Israel. Pe 19 noiembrie, autorităţile israeliene anunţau că au fost înregistrate peste 44 de milioane de atacuri informatice de când au început ofensiva în Gaza, însă toate ar fi fost anihilate.
"Guvernul israelian este în prezent angajat într-un război pe un al doilea front, cel al atacurilor cibernetice", a decla