CNA a decis în şedinţa de miercuri să transmită Guvernului o scrisoare în care să îi recomande să consulte toate părţile - radiodifuzori, agenţii de publicitate, cablişti etc. - care ar putea fi interesate de proiectul de Ordonanţă de Urgenţă de modificare a Legii audiovizualului.
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de miercuri, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind modificarea Legii audiovizualului numărul 504 din 2002. La şedinţa CNA au participat şi reprezentanţii International Advertising Association (IAA), ai Asociaţiei de Comunicaţii prin Cablu (ACC), pe lângă reprezentanţii principalelor posturi de televiziune, care participă în mod tradiţional la şedinţele Consiliului.
În urma a circa patru ore de dezbateri aprinse, membrii CNA nu au reuşit să formuleze un punct de vedere comun pe textul proiectului de Ordonanţă de Urgenţă. Asta în ciuda faptului că, încă din deschiderea discuţiei pe această temă, Răsvan Popescu, preşedintele Consiliului, a propus ca membrii CNA să aibă în vedere regimul sancţionatoriu nou din textul proiectului, respectiv acea prevedere care spune că o sancţiune aplicată de CNA unui radiodifuzor poate fi atacată în instanţă şi se suspendă de drept până la o sentinţă definitivă.
"Haideţi să solicităm Guvernului să menţină actualul regim sancţionatoriu. Cred că este lucrul care ne priveşte în cea mai mare măsură, după ce s-a renunţat la tot ce privea în mod direct Consiliul", a spus Răsvan Popescu, preşedintele CNA. El a făcut referire la faptul că din proiectul de OUG transmis CNA de către Ministerul Comunicaţiilor au dispărut prevederile referitoare la criteriile pe care trebuie să le îndeplinească viitorii membri ai CNA. De asemenea, Popescu a propus CNA să susţină solicitarea Guvernului să menţină actualul regim sancţionatoriu.
Însă Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA, a spus că