Fotbaliştii fac această meserie de obicei pentru a-şi asigura un trai mai bun după terminarea activităţii, iar mulţi devin mercenari, care trag din greu pentru a le asigura celor de acasă un trai şi un viitor liniştit. Sînt şi cazuri de fotbalişti care se gîndesc şi la alţii. Unul dintre aceştia este George Ogăraru.
Fostul fundaş dreapta al Stelei nu se poate lăuda că a cîştigat atît de mult din fotbal încît nu are ce face cu banii, dar, din veniturile sale, o parte merge spre acţiuni caritabile şi ajutorarea oamenilor care au probleme. Practic, întreaga sa familie îşi dedică activitatea "Asociaţiei George Ogăraru pentru Cultură şi Sport".
Obiectivul este de a descoperii copii talentaţi şi de a-i ajuta să nu se piardă în societatea care nu le oferă prea multe şanse. Fotbalistul, împreună cu "creierul" iniţiativei şi al proiectelor, soţia lui, Andreea Ogăraru, a lansat un site pe care se găsesc toate detaliile. Asociaţia este organizaţie non-profit ce educă şi formează elevii cu talente şi pasiuni deosebite, din diferite medii sociale, cu condiţii de viaţă normale, dar şi pe cei aflaţi în situaţii de risc, implicîndu-i în programe cultural sportive cu scopul de a creşte nivelul comunităţilor implicate prevenind şi combătînd astfel ignoranţa, indiferenţa, delicvenţa juvenilă şi abandonul şcolar.
Prezentarea oficială de pe site sună ireal pentru lumea în care ne mişcăm. Aflăm că 27 de minţi cu potenţial extraordinar sînt şlefuite de AGO (Asociaţia George Ogăraru) prin intermediul unor profesionişti cu care au şansa să lucreze. Că se doreşte descoperirea a 80 de comori neexploatate pentru a fi prelucrate în anul 2013 şi că, în anul care se încheie, 49 de suflete talentate au fost deja îndrumate către desăvîrşirea darurilor şi aspiratiilor acestora în anul 2012.
În direct la Radio GSP, George Ogăraru a evitat să răspundă pe larg la înt