Consilierii judeţeni se vor întâlni joi, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Judeţean Constanţa, în care vor discuta şi analiza mai multe proiecte de hotărâre. Printre acestea se află şi aprobarea Contractului colectiv de muncă al angajaţilor din cadrul aparatului de specialitate al CJC.
Dar ce prevedea oare Contractul colectiv de muncă din 2012? La o simplă analiză vedem că angajaţii CJC-ului au beneficiat de sporuri, alocaţii, indemnizaţii etc.
Dar să vedem de ce beneficii au avut parte, pe bani publici, funcţionarii publici din cadrul CJC în anul care se încheie. Astfel, potrivit articolului 28, Contractul colectiv de muncă din 2012 presupunea ca angajatorul să aloce, în măsura posibilităţilor, fondurile necesare organizării următoarelor sărbători: Pomul de Crăciun, 8 Martie, 1 Decembrie, Mielul de Paşte şi 1 Iunie. De asemenea, angajaţii şi membrii familiilor lor au putut beneficia de bilete de tratament şi de odihnă în staţiuni balneoclimaterice şi turistice prin sindicat, cu reducere de până la jumătate din preţ (articolul 29). Pentru acoperirea unei părţi din masa de prânz, angajaţii au primit câte 12 lei neimpozabili pentru fiecare zi lucrătoare (art. 36). Tot anul acesta, funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul CJC au beneficiat de mai multe drepturi sociale, constând în sporuri, alocaţii şi indemnizaţii. Aşadar, angajaţii CJC au primit sporuri pentru orele suplimentare lucrate peste programul normal de muncă, în zilele libere şi în zilele de sărbători legale, pentru lucrul în timpul nopţii, pentru lucrul în condiţii vătămătoare determinate de acţiunea câmpurilor electromagnetice, spor pentru stabilitate şi securitate în muncă. Funcţionarii publici care au titlul de „doctor" au beneficiat de un spor de 15% din salariul de bază, pentru titlul ştiinţific. Pe lângă indemnizaţia de concediu, angajaţii CJC au beneficiat şi de o ind