Hotelul Kronwell are o istorie romanţată, beneficiind de un ajutor de stat de 3,6 milioane de euro pentru crearea de noi locuri de muncă. Investiţia anunţată de Daniel Popescu, directorul general al companiei Iporo Com SRL, unul dintre tinerii membri PDL, era de zece milioane de euro. Popescu declara anul trecut că a propus câteva soluţii inovatoare, cum ar fi aplicarea panourilor radiante pentru încălzire, precum şi mărirea suprafeţei camerelor de la 22 la 37 de metri pătraţi. Oamenii de afaceri susţin, însă, că pentru construcţia unei astfel de hotel nu e nevoie de o sumă atât de mare.
Potrivit tânărului PDL-ist de atunci, hotelul urma să fie unul de patru stele, să fie operat sub un brand propriu, pentru că brandurile internaţionale impun preţuri mari, cu 81 de camere pe zece etaje, un nivel alocat relaxării, precum şi un restaurant de patru stele.
Dacă Guvernul Boc nu ar fi căzut, probabil că ar mai fi ajutat nişte trepăduşi democrat-liberali cu diverse ajutoare pe care le plătea din buzunarele noastre. Potrivit datelor cu care se lauda atunci Guvernul, Iporo Com SRL este o firmă de calibrul Automobile Dacia, Premium Aerotec sau Bosch. Sună aiuritor, dar în perioada 2009 – 2012, s-au acordat 21 de ajutoare de stat pe schema „asigurarea dezvoltării economice durabile”, printre companii de renume din domeniul industrial, care chiar voiau să creeze ceva locuri de muncă, cum ar fi Contitech, Lufkin Industries, Delphi Diesel Systems, Honeywell, fiind introdusă, ca şi când ar fi un mare producător de ceva, şi Iporo.
Doar că „marele grup de firme” Iporo Com a avut în 2010, potrivit datelor Ministerului de Finanţe, un număr mediu de 25 de angajaţi şi un profit de peste un milion de lei, la fel ca în 2009. Asta după ce în 2008, an electoral, firma raporta o pierdere de 1,648 milioane de lei.
„Acestei companii i s-a acordat un ajutor de st