Falemi, fost campion cu Steaua, exemplifică exerciţiile cu care neamţul Neubert a revoluţionat Liga 1. Sînt preluate din atletism şi doar Dorinel Munteanu le mai foloseşte în România, ”din cauza ignoranţei celorlalţi”
Steaua a uimit Liga 1 cu alergătura. "Ăştia se dopează, altfel nu se poate explica!", au reacţionat rivalii liderului. Tot cu Laurenţiu Reghecampf pe bancă, şi Chiajna alergase mai repede şi mai bine decît majoritatea adversarelor şi izbutise un retur formidabil, în care s-a salvat de la retrogradare, deşi la mijlocul sezonului echipa din Ilfov se afla într-o situaţie dezastruoasă. Cum se pot explica performanţele formaţiilor pe care le pregăteşte Reghecampf? E preparatorul Thomas Neubert atît de bun?
Nana Falemi (38 de ani) exemplifică şi explică exerciţiile cu care specialistul neamţ a surprins încă de astă-vară. A uimit datorită materialelor pe care le foloseşte: haltere, mingi medicinale, garduri. Fostul internaţional camerunez, campion cu Steaua ca jucător, specifică de ce cunoaşte bine metodele care i-au trezit pe roş-albaştri: "Eu mă antrenez astfel din 2001. Eram considerat un fotbalist dintre cei mai puternici din Liga 1, dar cînd am ajuns să lucrez cu antrenori de atletism şi cu sportivi din alte discipline, mi-am dat seama cît de mult aş putea să progresez. Un tip de la bob mi-a zis cînd m-a văzut prima oară: «Tu n-ai cum să alergi bine, că n-ai forţă deloc!». Toate exerciţiile astea sînt luate din atletism, nu au fost inventate ieri. De ce nu le folosesc toate echipele de fotbal? Fiindcă majoritatea antrenorilor nu ştiu".
Mitul pregătirii la munte
Paralela cu atletismul e completată de un campion naţional la aruncarea suliţei, Levente Bartha. Prezent şi el la faţa locului şi familiarizat cu fotbalul, pe care-l urmăreşte atent, atletul demontează o discuţie care i-a aprins pe Reghe şi pe Ilie Stan în