Pe 24 decembrie 1989, cunoscutul rugbist Florică Murariu (34 de ani) se îndrepta spre sediul clubului Steaua, unde era legitimat. N-a mai ajuns niciodată la destinaţie. Oprit de un filtru al armatei în Parcul Moghioroş din Bucureşti, sportivul a vrut să se legitimeze, dar un soldat s-a speriat şi a tras, omorându-l. Pe 24 decembrie 1989, cunoscutul rugbist Florică Murariu (34 de ani) se îndrepta spre sediul clubului Steaua, unde era legitimat. N-a mai ajuns niciodată la destinaţie. Oprit de un filtru al armatei în Parcul Moghioroş din Bucureşti, sportivul a vrut să se legitimeze, dar un soldat s-a speriat şi a tras, omorându-l.
Selecţionat de 69 de ori în naţionala de rugby a României, participant la marile victorii contra Franţei (15-12 în 1976, 15-0 în 1980, 13-9 în 1982), Ţării Galilor (24-6 în 1983, 15-9 în 1988) şi Scoţiei (28- 22 în 1984), Florică Murariu şi-a găsit sfârşitul în timpul Revoluţiei. El a fost oprit la un filtru organizat de soldaţii unei unităţi de transportoare blindate din Focşani. A băgat mâna în buzunarul interior al hainei, pentru a scoate actele. Crezând că are o armă, un soldat s-a speriat şi a tras în plin, rănindu-lgrav. Murariu a fost dus cu o Dacie la spital, însă nu a mai putut fi salvat.
↑ Florică Murariu (în centru), în acţiune împotriva Angliei
Fratele celui care a fost socotit unul dintre cei mai valoroşi flankeri din istoria rugbyului românesc pretinde că ştie în amănunt ce s-a întâmplat atunci. “De aflat, am aflat tot. Am toate documentele necesare. Toate actele”, ne-a declarat Constantin Murariu, care a dezvăluit că încăpăţânarea lui de a-i descoperi pe vinovaţi a deranjat anumite persoane. “Dosarul lui Florică nu este clasificat, nu este prescris. După ce am obţinut actele, am primit ameninţări! Mi s-a spus să-mi văd de treaba mea. Pe fratele meu l-au chemat la unitate şi a fost executat. Un ofiţer şi trei solda