Firmele de taxi din Iasi au crescut tariful la inceput de an, odata cu scumpirea carburantilor. Tariful a fost majorat cu 20 de bani pe kilometru. Daca anul trecut tariful de zi era 1,79 lei, acesta a devenit 1,99 lei pe kilometru. Pentru tariful de seara, iesenii vor trebui sa plateasca 2, 2 lei in loc de 1,99 cat era anul trecut. Mai sunt si taximetristi care inca mai folosesc tariful vechi. "Nu putem schimba tariful in acelasi timp cu toti. Fiecare din noi ar pierde clienti importanti, mai ales ca in perioada sarbatorilor, o parte din clienti mai lasau cate un leu doi in plus. " a declarat Ciprian Cernescu, sofer de taxi. Numarul de taxiuri din municipiu este aproape dublu, raportat la populatia Iasului. Conform legislatiei actuale ar trebui ca la fiecare 1000 de locuitori sa le revina un numar de 4 taxiuri. Numarul mare de aprobari eliberate pe banda rulanta nu tine seama de normele legale. In municipiul Iasi sunt autorizate 1700 de taximetre, dintre care 1670 sunt la strada. Cateva zeci de taxiuri sunt suspendate temporar sau se afla in curs de completare a documentatiei.
Numarul taxiurilor poate fi diminuat prin neeliberarea altor autorizatii, acum fiind permisa de lege trecerea unor autorizatii de pe firma pe angajat, procedura fiind accesibila si la diviziuni, fuziuni sau schimbari de statut, din persoana fizica in juridica.
Firmele de taxi din Iasi au crescut tariful la inceput de an, odata cu scumpirea carburantilor. Tariful a fost majorat cu 20 de bani pe kilometru. Daca anul trecut tariful de zi era 1,79 lei, acesta a devenit 1,99 lei pe kilometru. Pentru tariful de seara, iesenii vor trebui sa plateasca 2, 2 lei in loc de 1,99 cat era anul trecut. Mai sunt si taximetristi care inca mai folosesc tariful vechi. "Nu putem schimba tariful in acelasi timp cu toti. Fiecare din noi ar pierde clienti importanti, mai ales ca in pe