Licoarea bahică, berea, cu gust amărui servită la halbă şi bătrânul cidru, obţinut din pulpa fructelor zdrobite în butoiul bunicului, sunt în topul preferinţelor anul acesta, potrivit winetimes.com.
Dulce-i vinul...
Vinul rămâne printre preferinţele consumatorilor în 2013, iar soiurile cu arome dulci, îmbietoare, sunt populare în întreaga lume. Se regăsesc în meniurile restaurantelor din întreaga lume, iar aceste băuturi de desert, aşa cum sunt numite, conţin doze diferite de zahăr şi alcool. Considerat un rafinament pentru degustători, vinul dulce aprinde spiritele şi bucură papilele gustative.
Vin roşu. FOTO Shutterstock
Berea, un deliciu în 2013
Obţinută din ingrediente naturale, berea reprezintă o băutură în trend şi în 2013 şi este omniprezentă în resaurante, alături de vinuri. Cu un gust puternic înţepător şi uşor amărui, berea rămâne una dintre cele mai apreciate băuturi fermentate din lume.
Bere la halbă. FOTO Shutterstock
Cidrul la un alt nivel
Obţinut prin fermentarea fructele, mai ales a merelor şi a perelor, dar şi a gutuilor, faimoasa licoare ocupă un loc onorabil în topul băuturilor noului an. Această lichid cu o doză mică de alcool poate fi savurată apelând la un mix de miere şi scorţişoară. În plus, s-a constatat că acesta este un bun remediu contra diverselor boli, iar cidrul din coacăze protejează organismul de atacuri de cord, boli de inimă şi cancer.
Cidru de mere FOTO Shutterstock
Vodca e „copilul“ ruşilor
Una dintre cele mai iubite băuturi lume, vodca rusească a ajuns să „bucure inima şi minţile oamenilor“, iar în 2013 ea pare să se afle în plină evoluţie. Printr-o strategie abilă de marketing, ruşii au reuşit să împrăştie licoarea tradiţională pe întreg globul. Procedeul realizării acestei băuturi este unul complex şi presupune filtrarea băuturii pentru ca