Ultima alarmă cu bombă a fost dată de Crăciun. Pirotehniştii au intervenit la un club din localitatea Flămânzi. Alte trei alarme au mai fost înregistrate în ultima perioadă. Cel puţin opt maşini au fost incendiate cu cockteil-uri Molotov.
Răfuielile între interlopi se fac simţite şi la Botoşani, judeţul cunoscutului Ion Clămparu. Deşi nu sunt identificate clanuri cu nume răsunătoare, grupuri de infractori aplică propriile legi. Autorităţile locale minimalizează fenomenul tocmai pentru a nu crea panică în rândul populaţiei. Evenimentele petrecute la Botoşani în ultimii ani tulbură liniştea oraşului de la graniţa cu Moldova şi Ucraina.
Ultima alarmă cu bombă a fost anunţată pe 26 decembrie. Printr-un apel la 112, un tânăr sesiza faptul că la un club din localitatea Flămânzi, frecventat de infractori de temut, s-a amplasat o bombă. Pirotehniştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-au deplasat la discotecă şi au periat zonă. Peste 200 de persoane au fost evacuate iar panica a cuprins localitatea. După două ore de verificări, s-a dovedit că alarma era falsă.
O altă alarmă cu bombă a fost anunţată în luna mai a anului trecut la sucursala unei bănci din Botoşani. O servietă suspectă, lăsată pe pervazul geamului, a alertat poliţiştii care au cerut intervenţia pirotehniştilor. O bombă la Judecătoria Botoşani au căutat pirotehniştii în anul 2008 când, printr-un apel telefonic, s-a anunţat montarea unui astfel de dispozitiv în curtea instituţiei. În ambele cazuri s-a dovedit că alarmele au fost false.
Cockteil-urile Molotov, preferate de interlopi
Opt maşini au fost incendiate vara trecută la Botoşani. Atacurile au fost în serie şi au fot dat în decurs de două săptămâni. Autoturismele de lux aparţineau unor persoane influente din oraş şi au fost incendiate, multe dintre ele, prin aceeaşi metodă: cockteil-uri Molotov. Altele au prezentat