Primaria sectorului 4 a dat in 2012 mai multe autorizatii de construire care au transformat chioscurile si terasele din Parcul Oraseulul Copiilor in cladiri in toata regula, cu parter si etaj. Inainte de 2009, majoritatea acestor cladiri erau chioscuri sau baraci cu cateva umbrelute in jur. Desi Primaria sectorului 4 a reamenajat in 2012 Oraselul Copiilor, iar terenul pe care se afla terasele este domeniu public, doar constructiile fiind private, institutia le-a lasat sa-si desfasoare activitatea in continuare. Mai mult, institutia motiveaza ca a fost de acord cu extinderea si modernizarea teraselor fiindca acestea erau insalubre, iar constructiile nu au afectat spatiul verde. In parc s-a construit si un bloc cu trei etaje. Reprezentantii Primariei sustin ca proprietarii nu au autorizatie de construire si i-au amendat in mai multe randuri, dar nu au putut face nimic pentru a-i opri.
In anii '90, chioscurile din Oraselul Copiilor au apartinut catorva companii de stat: Alunis SA, Concordia Alimentara SA, Fortuna SA, General Com SA, Crisi SA, Cooperativa de Consum, ele fiind mostenite de aceste societati din perioada comunista. In anul 2009, asa cum se poate vedea din imaginile de pe NORC, in jurul acestor chioscuri s-au amenajat mici terase cu cateva mese si umbrelute, iar baracile au fost transformate in mici constructii.
In 2012, Primaria sectorului 4 a dat o serie de autorizatii de construire prin care micile chioscuri si baraci s-au transformat in ditamai cladirile, in anumite cazuri cu parter si etaj. Potrivit datelor furnizate de Primaria sector 4, terenul pe care se afla aceste terase este domeniu public, asa zisii - proprietari ai acestora avand in proprietate doar cladirea si dreptul de folosinta a terenului.
Terasa Sara Montiel
Primaria sector 4 a dat autorizatie pentru extinderea si etajarea terasei Sara Montiel in octombr