*Curtea de Apel Bucureşti a motivat decizia de condamnare a celor opt inculpaţi din "Dosarul Transferurilor". Documentul răstoarnă complet interpretarea primei instanţe şi dă credit raportului şi expertizei Gărzii Financiare
*"Ioan şi Victor Becali, iniţiatorii şi principalii beneficiari ai activităţii ilicite. Cristi Borcea a avut o contribuţie esenţială, determinată de funcţiile de conducere deţinute la clubul "
Pe 12 noiembrie 2012, judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) răscoleau lumea fotbalului românesc cu o decizie fără precedent. Opt conducători şi impresari, foşti sau actuali, erau condamnaţi cu pedepse cuprinse între trei şi opt ani, pentru evaziune fiscală şi înşelăciune, în cazul transferurilor a 12 fotbalişti români în străinătate. Verdictul răsturna cu 180 de grade ceea ce stabilise cu şapte luni înainte Tribunalul Bucureşti, pe fond. "Suntem uluiţi, e un abuz, vom face recurs. Nu ştim deocamdată pe ce bază am fost condamnaţi", au susţinut în noiembrie o parte dintre inculpaţi. Ieri, toţi cei implicaţi sau interesaţi de acest dosar au putut parcurge motivarea judecătorilor, aceasta fiind făcută publică de CAB.
"Dosarul Transferuri", prin modul în care au fost interpretate probele, e un caz tipic pentru modul în care acelaşi lucru poate fi văzut din perspective diferite. ProSport selectează trei aspecte diferite din cele două interpretări, lăsând concluziile pe seama dumneavoastră.
Spălare de bani prin off-shore
1. Dacă în aprilie 2012 procurorii "nu reuşiseră să dovedească faptul că sumele de bani virate din contul firmelor off-shore în contul inculpaţilor proveneau din săvârşirea de infracţiuni", în noiembrie 2012 se reţine ideea de spălare de bani. "Referitor la firmele off-shore prin care au fost spălate sumele de bani obţinute prin inducerea în eroare a cluburilor de fotbal, un alt aspect important, ce