Facebook a prezentat de curând funcţia noua Graph Search. În curând, mai mulţi utilizatori din întreaga lume şi chiar din România vor avea acces la căutările din Facebook. Pe cât de înfricoşătoare pare uneori reţeaua lui Mark Zuckerberg, Graph Search ar putea să o facă de-a dreptul îngrijorătoare.
Dar cum ne vom putea proteja de asaltul Facebook în viaţa noastră? Mai ţineţi minte când Facebook şi-a schimbat regulamentul, acum mai bine de o lună? Unele setări erau controversate, dar nu ştiam la ce vor folosi. De exemplu, de ce nu ne vom mai putea exclude singuri din search şi de ce vom primi mesaje fără a putea bloca. Ei bine, partea de căutare a primit şi o explicaţie cu noul Graph Search. Oricine poate fi găsit, în funcţie de câţi prieteni au.
Cum scăpăm de lucruri pe care le-am distribuit sau plăcut acum ceva timp şi nu vrem să ne mai apară la căutări?
Primul sfat şi cel mai decent este revizuirea profilului nostru. Nu mulţi dintre noi au timp de a-şi controla profilul. De asemenea, obişnuim să dăm like-uri în general fără să gândim la ce. Multe like-uri sunt pe poze amuzante, dar care conţineau o descriere ciudată. Unele like-uri sunt la formaţii sau lucruri pe care le-am apreciat în trecut. Dar dacă acum nu mai suntem aşa? De ce am fi găsiţi ca „utilizator din Bucureşti care apreciază Florin Salam, oja de unghii şi Dan Diaconescu, în timp ce stă la Starbucks“?
Aşadar, ar trebui să vă luaţi toate like-urile la rând. Pe profilul vostru Timeline există pagina de Likes. Acolo sunt artişti, filme sau diverse. Cel mai indicat este să urmăriţi cu atenţie pentru că, ştim deja, profilul de Facebook a devenit o fereastră către lume.
Chiar dacă Graph Search va funcţiona doar pentru lucrurile cărora le-am dat share şi care sunt disponibile prietenilor noştri, niciodată nu se ştie ce se poate găsi. Pentru fiecare postare Facebook oferă posibilita