Pantalonii skinny sunt omniprezenţi de cel puţin un deceniu, dar există de peste un secol. Sunt purtaţi de toată lumea, de la politicieni la staruri rock. Ce le garantează succesul?
Nu sunt multe piese vestimentare care pot fi purtate de... oricine. Oricât sunt de înguşti, în ei încape o gamă variată de oameni, cu gusturi complet diferite, mai puţin în ceea ce priveşte blugii sau pantalonii skinny. Hipsterii îi poartă cu tivul întors, emo îi accesorizează cu curele late şi încălţări foarte joase, în timp ce exemplarul sloane (noul tip de aristocrat tânăr) îi calcă la dungă şi îi preferă pe cei cu talie înaltă.
„Găseşte blugii skinny“ este un joc pe care îl poţi testa pe orice stradă din lume. Cât timp sunt oameni prezenţi, sunt implicaţi pantaloni skinny.
De la Kate Middleton până la Lil Wayne
Cum au ajuns nişte pantaloni să exercite o asemenea putere de atracţie? Mai ales cu toată publicitatea negativă, izvorâtă din denumirea lor, într-o lume disperată după egalitate, chiar şi când măsurile indică dezechilibru total. În realitate, blugii skinny sunt elastici şi surprinzător de democratici, reuşind să se muleze pe toate dosurile şi grupurile sociale.
Piesa „îmbracă“ un spectru cultural vast: de la următoarea regină a Angliei, Kate Middleton, până la Russell Brand, toate genurile muzicale, începând cu Lil Wayne până la The Ramones. Sunt pentru ţinuta de seară, de zi, de prime-time.
(Kate Moss, în piesa vestimentară preferată)
Au devenit o opţiune pentru primele doamne, precum Samantha Cameron, soţia prim-ministrului britanic David Cameron, până la Michelle Obama. La fel de bine cum sunt opţiunea vestimentară a protestatarilor, de la mişcarea Occupy sau Pussy Riot până la rebeli sirieni capturaţi în blugi skinny în mijlocul conflictului.
Mamele, celebre sau nu, îi poartă în timpul săptămânii când îşi ridică odrasle