La prima sesiune de depunere a proiectelor organizată de Grupul de acțiune locală Microregiunea Hârtibaciu, jumătate din proiectele ce vor fi finanțate aparțin unor femei. Cealaltă jumătate, unor primării.
Valea Hârtibaciului este cea mai slab dezvoltată, din punct de vedere economic, zonă a județului Sibiu. Constituit prin asocierea a 15 localități din zona văii în care se află centrul geografic al României, Grupul de acțiune locală Microregiunea Hârtibaciu beneficiază de un buget de dezvoltare a regiunii de peste de 2,2 milioane de euro, bani nerambursabili, care urmează a fi alocați locuitorilor și comunităților din zonă, pe baza proiectelor pe care le redactează.
La prima sesiune de depunere a proiectelor, au fost selecționate de către cei de la GAL MH patru proiecte.
Două dintre acestea au fost inițiate de două femei, din Agnita și Șelimbăr, proiectele fiind depuse pe Măsura 141 ”Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistența” – pe baza unui plan de dezvoltare a fermelor de acasă, cele două femei vor primi câte 7.500 de euro, pe parcursul a cinci ani.
Celelalte două au fost depuse de comunele Nocrich și Vurpăr, pe Măsura 322 „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale", fiind vorba, în special, de reabilitarea unor clădiri de folosință publică, precum căminele culturale.
”Experții GAL Microregiunea Hârtibaciu au verificat conformitatea și eligibilitatea proiectelor depuse, iar Comitetul de Selecție a analizat și aprobat cele patru proiecte. Grupul de Acțiune Locală Microregiunea Hârtibaciu consideră că acest prim Apel de selecție a proiectelor reprezintă un succes important in implementarea strategiei de dezvoltare a microregiunii”, se arată într-un comunicat de presă emis de GAL Microregiunea Hârtibaciu.
Valoarea cumu