Premierul algerian a declarat ca tara sa nu va cadea niciodata prada terorismului sau va permite al-Qaida sa stabileasca aici un "Sahelistan" de tipul Afganistanului.
Abdelmalek Sellal a jurat, la o conferinta de presa din Alger, ca tara sa se va lupta cu al-Qaida. "Exista o vointa politica clara", a spus acesta, la incheierea crizei ostaticilor de la o rafinarie de gaze naturale din desert, in urma careia au murit 37 dintre captivi, scrie Reuters.
Luarea de ostatici din Algeria a fost revendicata de un lider al-Qaida, care sustine ca a fost vorba despre un raspuns la atacurile Frantei in tara invecinata Mali. Criza din Algeria a durat patru zile si a captat atentia intregii lumi catre Sahara si Sahel.
Guvernele occidentale au promis ajutor tarilor africane, care se confrunta cu un aflux de arme si islamisti, dupa rasturnarea lui Moammar Gaddafi, in Libia, in urma unei interventii a Vestului.
De asemenea, atacul indreptat impotriva unei parti importante a industriei energetice a ridicat semne de intrebare cu privire la capacitatea guvernului de a asigura securitatea tarii, la 50 de ani de la preluarea puterii de la colonistii francezi.
In urma interventiei armatei algeriene in complexul gazeifer, 700 de ostatici algerieni si 100 de straini au fost eliberati. 37 de ostatici straini, printre care doi romani, au murit, iar alti cinci straini sunt dati disparuti.
Premierul algerian a declarat ca tara sa nu va cadea niciodata prada terorismului sau va permite al-Qaida sa stabileasca aici un "Sahelistan" de tipul Afganistanului.
Abdelmalek Sellal a jurat, la o conferinta de presa din Alger, ca tara sa se va lupta cu al-Qaida. "Exista o vointa politica clara", a spus acesta, la incheierea crizei ostaticilor de la o rafinarie de gaze naturale din desert, in urma careia au murit 37 dintr