George Copos a ales insolvenţa ca soluţie pentru a salva Rapidul, dar efectele negative au apărut imediat. Giuleştenii s-au despărţit deja de 16 jucători şi pentru retur Marian Rada va trebui să se bazeze pe mulţi fotbalişti de la echipa a doua.
La Radio GSP, Renzo Rossi, fost director sportiv al Rapidului, a vorbit despre situaţia în care se găsesc angajaţii şi fotbaliştii giuleşteni:
"Insolvenţa e un furt legalizat. Pentru că aceia care au mai mult de pierdut sînt oamenii care au pus cel mai mult suflet, jucătorii şi angajaţtii clubului la munca de jos, care nu se vede, dar care ţine clubul. Aceşti oameni din fotbal suportă tot şi sînt primii jigniţi. De această situaţie beneficiază doar cel care cere insolvenţa. Mă revoltă ideea lui Copos de a cere să primească şi el şi toţi angajaţii doar 20 la sută din datoria pe care clubul o are la ei.
Pentru incapacitatea managerială a unora, suferă şi oamenii mici. Sînt omorîte persoane care au salariile deja foarte mici si care au familii acasă".
Renzo a dat şi un exemplu grăitor în acest sens:
"La Rapid cunosc o situaţie gravă a preparatorului fizic. Şi-a dat demisia din motive grave familiare, dar tot nu şi-a primit banii. Văd lipsa totală de respect pentru oameni.
Cînd sînt copii în joc mor de nervi. Cînd ceri insolvenţa şi cazi mereu în picioare nu e bine. Un colaborator care şi-a dat sîngele pentru club, şi-a dat demisia pentru probleme familiare grave de acasă şi încă nu a primiti bani, acum trebuie să se înscrie la masa credală. Mi-e ruşine şi mie care doar vorbesc despre asta. Îmi vine sîngele în cap cînd aud ce comportamente au patronii cluburilor din România. Angajaţii nu sînt respectaţi, ba chiar sînt umiliţi".
George Copos a ales insolvenţa ca soluţie pentru a salva Rapidul, dar efectele negative au apărut imediat. Giuleştenii s-au despărţit deja de 16 jucători şi pentru r