Swansea a adus încasări de 60 de milioane de euro în ultimii doi ani şi a creat 125 de locuri de muncă
Băiatul de mingi care a fost lovit de Hazard promisese pe Twitter că va trage de timp
În mod normal, cupele sunt competiţii ale surprizelor. Este modul perfect prin care o echipă mică poate să atragă atenţia asupra sa doar prin câteva evoluţii bune în faţa formaţiilor puternice care se concentrează pe campionat sau Liga Campionilor. Iar Swansea şi Bradford, finalistele acestei ediţii din Cupa Ligii Angliei, sunt exemplul perfect pentru a demonstra caracterul imprevizibil al competiţiilor eliminatorii.
Boom economic în Swansea
În urmă cu şase ani, Swansea şi Bradford remizau, scor 2-2, într-un meci din liga a treia engleză. Nimeni nu credea atunci că cele două formaţii s-ar putea întâlni în finala Cupei Ligii, mai ales după ce Bradford a retrogradat în liga a patra. Însă după ce "lebedele" au remizat miercuri seară în returul semifinalei cu Chelsea (0-0), eliminând echipa londoneză din competiţie, surpriza s-a produs. O ascensiune surprinzătoare pentru Swansea, care a promovat în urmă cu două sezoane în Premier League şi a devenit una dintre atracţiile primei ligi engleze, datorită jocului ofensiv pe care îl practică.
Popularitatea de care se bucură echipa galeză a însemnat şi un boom economic pentru micuţul oraş din Sudul Ţării Galilor. Concret, clubul a generat încasări de 60 de milioane de euro, creând totodată nu mai puţin de 125 de joburi în zonă. Mai mult, datorită fanilor adverşi care au venit să îşi însoţească echipele favorite şi au vizitat pub-urile şi hotelurile din Swansea, oraşul galez a înregistrat un profit de 9,4 milioane de euro în ultimii doi ani, ajutând la crearea altor 295 de locuri de muncă! Totul cu investiţii mici, de genul Michu, pe care Swansea, locul 9 în Premier League, a plătit doar două milioane de e