Comisia Europeană (CE) împreună cu întreprinderile din sectorul informaticii şi al telecomunicaţiilor au lansat săptămâna trecută, la Davos, un apel la acţiune pentru combaterea decalajului în materie de competenţe şi locuri de muncă din Europa, se arată într-un comunicat de presă al CE.
"În sectorul TIC există în prezent 700 000 de locuri de muncă neocupate, în timp ce Europa se confruntă cu o scădere a competitivităţii. Numărul de locuri de muncă din sectorul digital este în creştere (cu 3% anual în timpul crizei), însă numărul absolvenţilor de studii informatice şi al specialiştilor din domeniul TIC se diminuează. Tinerii au nevoie de fapte, nu de vorbe, iar companiile care desfăşoară activităţi în Europa au nevoie de personal competent, în caz contrar fiind nevoite să îşi mute operaţiunile în alte locuri", se precizează în comunicat .
Neelie Kroes, vicepreşedintă a Comisiei Europene, a declarat: "Deficitul în materie de competenţe în domeniul tehnologiilor digitale este tot mai mare, la fel ca numărul persoanelor fără loc de muncă. Pentru a umple acest gol este nevoie ca guvernele şi companiile să-şi unească eforturile. Sectorul TIC este noul pilon principal al economiei din Europa; împreună, putem evita o generaţie de sacrificiu şi o Europă necompetitivă."
F. A. Comisia Europeană (CE) împreună cu întreprinderile din sectorul informaticii şi al telecomunicaţiilor au lansat săptămâna trecută, la Davos, un apel la acţiune pentru combaterea decalajului în materie de competenţe şi locuri de muncă din Europa, se arată într-un comunicat de presă al CE.
"În sectorul TIC există în prezent 700 000 de locuri de muncă neocupate, în timp ce Europa se confruntă cu o scădere a competitivităţii. Numărul de locuri de muncă din sectorul digital este în creştere (cu 3% anual în timpul crizei), însă numărul absolvenţilor de studii informatice şi al specialiş