Dispărut o vreme din peisajul public, după ce ani la rând a fost unul din personajele principale ale scandalurilor în care a fost implicată Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, fostul decan Mircea Ifrim a lansat, vineri, la Oradea, cartea "Navigând în furtună - pagini din istoria nescrisă a medicinii".
Lansarea cărţii a avut loc la Centrul Comunitar Evreiesc din Oradea în prezenţa a aproximativ 20 de persoane, printre care s-au regăsit fostul ministru al Sănătăţii Ritli Ladislau şi managerul Spitalului Judeţean Oradea, Gheorghe Carp. Aceasta a fost, de fapt, cea de-a doua lansare, căci Ifrim a lansat cartea şi la Bucureşti, în noiembrie.
Scrisă sub forma unui roman, în care personajul principal este "domnul M", cartea este în fapt o autobiografie scrisă de Ifrim împreună cu criticul literar George C. Pienescu. Astfel, în cele 500 de pagini, lucrarea relatează viaţa lui Ifrim, de la naştere şi familie, până la evoluţia profesională, având numeroase subcapitole dedicate Oradiei şi Universităţii, implicit relaţiei pe care Ifrim a avut-o cu fostul rector Teodor Maghiar şi cu fiii acestuia. După cum se ştie, în scandalul diplomelor false eliberate de clanul Maghiar, Mircea Ifrim a fost unul din personajele principale, fiind cel care în 2006 a sesizat DNA vizavi de actele de studii false eliberate de Universitatea din Oradea.
"Lucrarea "Navigând în furtună", primul volum pentru că va urma şi al doilea, este o lucrare care vrea să dea câteva sfaturi, reflecţii filosofice dintr-o viaţă care a avut parte de tot", a declarat Ifrim. Totodată, autorul a spus că volumul ar putea fi de folos oricui, "ca să nu facă greşelile pe care le-a făcut acest autor".
Ifrim a mai spus că cititorii vor găsi în carte "nume de mare prestigiu pe care am avut ocazia să le cunosc", dar şi "nişte episode nefericite din viaţa mea". Autorul a spus, însă, că nu-i pare