Graficianul ne-a trimis la redacţie volumul \"Best of Stanescu\", vândut în 100.000 de exemplare. Acesta cuprinde o selecţie a caricaturilor cenzurate de regimul comunist, realizate în perioada 1979-1989.
Pentru oricine este o cinste şi un privilegiu să "găzduiască" lucrările graficianului Mihai Stănescu. Cu atât mai mult, cu cât unele caricaturi schiţate în perioada comunistă nu au ajuns să fie şi publicate. Asta pentru că majoritatea erau cenzurate de Partidul Comunist.Mihai Stănescu a avut multe de pierdut în urma acestor piedici, dar nu s-a lăsat învins.
A aşteptat momentul ca oamenii să poată zâmbi după ce îi privesc lucrările. "Când eşti în dictatură şi ai simţul umorului povesteşti şi inventezi bancuri. Când eşti liber, poţi să faci ce vrei. Nu mai e interesant pentru mine", afirmă Mihai Stănescu.
Una din cele mai bune opinii legate de grafician îi aparţine lui Alice Năstase în revista Tango. "Caricaturistul Mihai Stănescu este cel mai iubit dintre îndrăzneţii care-şi permiteau să ironizeze regimul comunist. Ne obliga să zâmbim în vremuri când colţurile gurii păreau pe veci învinse de gravitaţie. Şi-am fi putut jura cu toţii, în anii aceia, că, dacă ne vom recăpăta libertatea, îl vom răpi din dragoste şi-l vom purta pe braţe, ca să-l aşezăm în galeria marilor valori. A celor care, pentru că ne-au ţinut in viaţă prin arta şi curajul lor, merită pentru totdeauna mulţumirile şi dragostea noastră. Dar, după Revoluţie, recunoştinţa românilor s-a mai atrofiat…"
Frigul din case era un prilej de satiră mai ales
când şi la teatru caloriferele
rămâneau "îngheţate"
Filmele proiectate în marile cinematografe, dispărute între timp, erau un prilej de a se forma cozi mai lungi decât cele de la pâine