O comunitate discretă de mii şi mii de swingeri s-a format deja în România, de mai mulţi ani, iar numărul ei este în creştere. Majoritatea sunt căsătoriţi, au copii şi călătoresc mult. Se întâlnesc în cluburi şi-n apartamente sau comunică pe site-uri de sex. Săptămâna trecută v-am prezentat povestea a câteva cupluri de swingeri din Bucureşti. Astăzi disecăm fenomenul împreună cu psihologul Jeni Chiriac.
A.T: Unii îi spun perversiune, alţii binefacere. Cât de periculos sau cât de bun este swingul pentru un cuplu?
Psiholog Jeni Chiriac: Nu putem spune că e bun sau rău. Dar oamenii care practică swingul trebuie să fie foarte sinceri cu ei şi să-şi dea seama de ce o fac. Pentru că de multe ori se pot pierde în tot felul de trăiri şi de emoţii pe care nu şi le explică şi riscă să ajungă la devieri sexuale. Iar dacă swingul ajunge să-ţi ocupe mai mult de 80% din totalul intereselor tale, atunci ar trebui să stai să te întrebi cine eşti tu cu adevărat. Fiindcă sexul nu reprezintă toată viaţa ta, tu eşti mai mult decât atât. Uneori, neînţelegerea acesta a ceea ce cauţi în swing este aşa, ca o gaură neagră. Multe cupluri au declarat că, odată ce au realizat că erau pe acest drum fără sfârşit, s-au oprit şi au renunţat la swing.
Dar foarte mulţi oameni căsătoriţi spun că swingul i-a ajutat să se iubească şi să se dorească şi mai mult.
Ideea cu o iubesc mai mult... astea sunt doar trăiri subiective. În realitate, fiecare dintre noi ne putem redescoperi partenerul prin diverse modalităţi, nu neapărat în braţele altei persoane. Fie şi că o vezi ca mamă sau chiar ca muncitoare, când ea vine obosită acasă şi e ca o furnicuţă şi puţin zulufită că a muncit toată ziua. Vedeţi? Există frumuseţe în orice, important este unde ne alegem să o vedem. Dar dacă unele cupluri consideră că swingul înlătură monotonia, este alegerea lor personală. Pot exista cupluri care