În prezenţa unor oficiali de la Administraţia Naţională Apele Române, dar şi a reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari din Nufărul II, şefii Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri au anunţat, joi, finalizarea lucrărilor la întubarea pârâului Adona.
Proiectul, realizat cu fonduri europene, a costat 18 milioane de lei, din care 80% au reprezentant bani nerambursabili, şi a presupus casetarea văii şi amenajarea albiei. Directorul tehnic al ABA Crişuri, Pasztor Şandor, care era director plin al instituţiei în 2011, când au început lucrările, a declarat că prin acest proiect s-a dorit rezolvarea a două mari probleme ale Adonei: gunoaiele abandonate clandestin pe malurile apei şi evacuarea apelor pluviale.
Ţinând să precizeze că firma care a câştigat licitaţia lucrărilor, Repcon, a lucrat un an în avans, fără să fie plătită, Pasztor a apreciat şi conlucrarea cu Primăria. "Când am început lucrările, am găsit garaje, case pe amplasament, adică o situaţie foarte neclară din punct vedere tehnic", a spus directorul.
ABA a împărţit lucrările pe tronsoane şi de îndată ce a încheiat lucrările pe o secţiune a predat-o Primăriei, care face amenajările de suprafaţă. Primarul Ilie Bolojan, prezent şi el la conferinţa de presă, a precizat că două tronsoane sunt deja amenajate, iar cel de-al treilea va fi gata în luna mai. Cel mai probabil, la finele verii va fi gata şi cea de-a patra secţiune.
"Pe toate cele 4 tronsoane vor fi realizate aproximativ 800 de locuri de parcare marcate. De asemenea, s-a realizat o cale de comunicaţie nouă pe o lungime de 2 kilometri, care permite accesul în cartierul Nufărul 2 din centură şi au fost montaţi aproximativ 100 de stâlpi de iluminat", a declarat Bolojan. Valoarea lucrărilor deja făcute se ridică la 5 milioane de lei, iar lucrările ce urmează să fie realizate vor mai costa Primăria alte 4 milioane de lei.
Primăria