În aceste zile Primăria municipiului Petroşani se pregăteşte să cedeze adăpostul de câini, cabinetul medical aferent acestuia şi cei aproximativ 80 de câini comunitari existenţi la această oră în acest adăpost către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru ocrotirea animalelor, asociaţia nou înfiinţată de consiliul judeţean, împreună cu consiliile locale din judeţ.
De la directorul SPADDP, ing. Aron Dumitrescu, am aflat că pentru aceasta se va încheia un contract de comodat pe 5 ani. Medicul Hodor din Hunedoara, preşedintele acestui ADI, va gestiona problema câinilor comunitari pe raza municipiului Petroşani.
„Noi vom desfiinţa acest serviciu. Oricum nu mai aveam decât 3 oameni, din 7 câţi au fost, ei urmând să fie redistribuiţi la alte compartimente din cadrul SPADPP. Cei de la ADI se vor ocupa de tot în acest sector. Vor angaja şi 5 persoane, un medic veterinar şi 4 hingheri. Dumnealor au în plan sterilizarea cât mai rapidă a tuturor câinilor. Câinii, odată prinşi pe străzi, vor fi ţinuţi la adăpost minim şapte zile, perioadă în care vor fi sterilizaţi, deparazitaţi şi vaccinaţi, iar la ureche li se vor pune un semn ca să se ştie că au trecut pe la adăpost”, ne-a declarat ing. Aron Dumitrescu.
În altă ordine de idei, cei din primărie se cam bucură de mai multe ori că au scăpat de acest serviciu din cadrul SPADPP. O dată pentru că se scapă de o cheltuială de la bugetul local, bani necesari pentru hrana câinilor din adăpost, pentru maşina hingherilor şi pentru întreţinerea adăpostului. A doua oară pentru că, conform spuselor preopinentului nostru, „în acest mod scăpăm de migraţie, de-acum nu vor mai fi plimbaţi câinii comunitari prinşi în maşini şi lăsaţi peste tot, numai în localitatea unde au fost prinşi nu”. Şi, nu în ultimul rând, pentru că se consideră că s-a scăpat de o bătaie de cap, problema câinilor comunitari fiind una foarte g