Nina a devenit, în urmă cu doi ani, soţia lui Paul Swarovski. Până aici nimic spectaculos. Doar că Nina este româncă, iar Paul este unul dintre descendenţii lui Daniel Swarovski, cel care a pus bazele a ceea ce reprezintă brandul Swarovski.
Nina este orginară de pe Valea Bârgăului, iar de când s-a căsătorit cu descendentul celebrei familii, cei doi, care au împreună doi gemeni, nu ratează nici un Revelion pe plaiuri mioritice, în Bistriţa, fiind însă extrem de discreţi.
Faptul că Nina, o româncă, se află în “sânul” Swarovski, a făcut deja înconjurul plaiului mioritic. Dar nimeni nu îşi poate închipui ce înseamnă cu adevărat imperiul, în spatele lui fiind de fapt un om spectaculos. A cărui familie îi păstrează numele, reputaţia şi mai ales moştenirea impresionantă pe care a lăsat-o în urmă, denumirea de “brand” fiind prea modestă. Daniel Swarovski (1862-1956) a avut grijă să lase un mesaj edificator familiei, prietenilor şi angajaţilor: "Fiecare epocă aduce cu ea vocaţii noi şi alte forme de exprimare. Cel mai important lucru este să rămâneţi atenţi, pentru a folosi oportunităţile atunci când apar, într-un mod cât mai înţelept cu putinţă!”.
Pasionat de invenţii
Ceasuri Swarovski. Candelabre Swarovski. Personaje din seria "James Bond" cu accesorii Swarovski. Oscaruri în sclipiri de Swarovski. Un nume obsedant, invadator… Ceea ce a creat "Maestrul"- după cum i se mai spunea lui Daniel Swarovski - a scăpat de sub control, în sensul bun al cuvântului. Îşi dorea să poată trăi mai mult, pentru a asista la ascensiunea cristalelor. Dar, îndelungatul timp petrecut în preajma strălucirii "pietrelor" i-a slăbit maestrului vederea. A murit în 1956 aproape orb, la vârsta de 94 de ani.
Daniel era un meşter al prelucrării cristalelor, el învăţând acest meşteşug de la tatăl său şi de la meşterii amatori din Boemia natală. O vizită la prima Expoziţie Internaţi