Şeful Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Gorj, Pompiliu Ciolacu junior, a găsit vinovaţii responsabili de starea precară în care se găsesc zeci de obiective istorice. „Din cercetările noastre de teren rezultă, în mod evident, absenţa conştiinţei civice şi a interesului public pentru păstrarea şi conservarea patrimoniului”, se arată în notiţele pe care directorul culturii gorjene le-a furnizat, ieri, ziariştilor. Ciolacu junior a admis că pentru unele monumente istorice există deja proiecte de restaurare, dar acestea au rămas la stadiul de simple hârtii din cauza absenţei finanţării.
Din păcate, în alte cazuri, nu este suficient doar găsirea banilor necesari suportării lucrărilor de restaurare, ci se impune şi actualizarea proiectelor. În altă ordine de idei, şeful DCPN Gorj a mai susţinut că instituţia în fruntea căreia se află a făcut toate demersurile necesare, în sensul că a depus documentaţia în vederea întocmirii actelor premergătoare intrării operelor lui Constantin Brâncuşi în patrimoniul UNESCO. Nu în ultimul rând, mai trebuie spus că în cazul în care Pompiliu Ciolacu junior nu ar fi fost chemat de prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu, la conferinţa săptămânală, puţini gorjeni ar mai fi ştiut că ruda fostului prefect de Gorj mai este şef al acestei instituţii.
Şeful Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Gorj, Pompiliu Ciolacu junior, a găsit vinovaţii responsabili de starea precară în care se găsesc zeci de obiective istorice. „Din cercetările noastre de teren rezultă, în mod evident, absenţa conştiinţei civice şi a interesului public pentru păstrarea şi conservarea patrimoniului”, se arată în notiţele pe care directorul culturii gorjene le-a furnizat, ieri, ziariştilor. Ciolacu junior a admis că pentru unele monumente istorice există deja proiecte de restaurare, dar acestea au rămas la stadiul de simple hârtii din cauza