Trei din cei 23 de muncitori care au intrat ingreva foamei în urmă cu patru zile au decis să renunţe în această dimineaţă la forma extremă de protest după ce în cursul zilei de ieri au leşinat şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Iniţal au refuzat tratametul erau decişi să meargă până la capăt.
Dezamăgirea a fost cea care i-a convins. “Mă aşteptam ca după trei zile să ni se mai alăture colegi, să nu ne lase singuri. Nu există solidaritatea, unitate”, spune Marin Ciolacul, grevistul diagnostigat cu hepatita B, primul care a ajuns la spital.
Grevisti sunt supăraţi si dezamăgiti că gestul lor este privit cu indiferentă de restul salariatilor, peste 2800 de muncitori, care trec de două ori pe zi pe lângă cortul lor şi nici măcar nu se opresc să-I încurajeze sau să le aducă o cană cu ceai fierbinte să se încălzeazcă
Trei din cei 23 de muncitori care au intrat ingreva foamei în urmă cu patru zile au decis să renunţe în această dimineaţă la forma extremă de protest după ce în cursul zilei de ieri au leşinat şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Iniţal au refuzat tratametul erau decişi să meargă până la capăt. Marius Circiogabia se ţine pe picioare, este palid şi încercănat, se învârte încerc să nu îngheţe. La prima oră au trecut pe lângă el câteva sute de colegi care au intrat în tură. “Trec pe lângă mine şi nici nu se uită, parcă sunt un gunoi. Am crezut că în fiecare zi vom fi mai mulţi, dar nu, suntem tot mai puţin. Şi atunci pentru ce să mor, pentru ce să îmi las copilaşii orfani?, susţine grevistul.
Maria Ciolacu a fost scoasă cu targa din cortul greviştilor, n-o mai ţineau picioarele, corpul îi tremura. “ Cu greu am convins-o să renunţe, este hipertensivă, a riscat mult că a stat patru zile în frig şi nemâncată , fără medicamente”, susţine Dr Daniel Bratu.
Valerian Negrilă, de 45 de ani a leşinat pe scările