Profilul creat de actorul american Brad Pitt pe platforma Sina Weibo, versiunea chinezească a platformei Twitter, a dispărut în mod misterios, la câteva săptămâni după ce actorul postase un prim mesaj pe această reţea de microblogging.
Pe 7 ianuarie, Brad Pitt şi-a făcut debutul pe platforma Sina Weibo cu un mesaj considerat enigmatic, care a stârnit frenezie în rândul fanilor chinezi ai actorului american, informează hollywoodreporter.com.
"E adevărat. Da, sosesc", a scris pe platforma Sina Weibo actorul american care, potrivit site-ului cinematografic IMDB, are interdicţie în China, după ce a jucat în filmul "Şapte ani în Tibet", un lungmetraj de aventuri regizat în 1997 de Jean-Jacques Annaud.
La aproximativ cinci săptămâni după acel mesaj, contul de pe Sina Weibo al starului american a dispărut.
Potrivit Tech in Asia, un portal care publică ştiri despre tehnologia din acea regiune, primul mesaj postat de Brad Pitt pe Sina Weibo a generat, în două ore de la apariţie, 8.000 de comentarii, a fost preluat de 20.000 de ori, iar actorul a "strâns" 73.000 de fani pe acea reţea de microblogging. Însă, joi, contul său a dispărut misterios de pe acest serviciu online, iar fosta pagină care îi era alocată redirecţionează acum utilizatorul către mesajul de eroare standard al companiei.
În ciuda celebrităţii sale pe scară mondială, Brad Pitt nu este un preferat al autorităţilor chineze. Actorului i-a fost interzis să intre în această ţară după ce a jucat rolul principal în filmul "Şapte ani în Tibet", lansat în 1997. Guvernul chinez a obiectat la acea vreme faţă de maniera în care filmul a prezentat anexarea Tibetului la China comunistă - prezentată ca o tragedie istorică.
Colegul lui Pitt din acest film, actorul David Thewlis, şi regizorul peliculei, Jean-Jacques Annaud, au primit şi ei interdicţia de a reveni în China. Annaud a putut