Au învăţat primii paşi în acupunctură, reflexoterapie, presopunctură. Medicii care au participat la prima sesiune de schimb de experienţă cu medicii din China au vorbit astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, despre aptitudinile pe care l-au deprins în spitalul din Suzhou.
Emilia Stamate, medic oftalmolog, Zenobie Stoianovschi, medic fiziokinetoterapeut, Dominic Niculescu, medic fiziokinetoterapeut, Cristina Miron, asistent medical, Gabriela Pintilie, asistent medical au făcut parte din delegaţia care a plecat la începutul acestui an în China.
Dr. Stamate, dr. Stoianovschi şi dr. Niculescu se specializează în acupunctură şi terapii tradiţionale chinezeşti iar asistentele medicale în kinetoterapie şi în special masaj.
„Echipa tulcenilor a avut ocazia să înveţe de la medici specialişti din China, într-un spital foarte modern, cu 21 de etaje, cu o clinică specializată pe medicina tradiţională chineză. Această iniţiativă a autorităţilor locale din Tulcea a pornit din faptul că, trebuie să recunoaştem, medicina tradiţională chineză capătă din ce în ce mai mult teren, iar pacienţii doresc acest tip de medicină alternativă“, spune dr. Stamate.
„Noi am început cu primele forme de tratament tradiţional, acupunctura, aplicarea acelor ventuze de bambus, care au fost folosite şi la noi, am aflat noi tehnici de masaj terapeutic“, a declarat dr. Zenobie Stoianovschi, unul dintre primii care au beneficiat de acest protocol de colaborare între Tulcea şi Suzhou.
Dr. Dominic Niculescu a discutat despre presopunctură, tehnică de tratament axată pe aplicarea unei forme de presiune pe anumite puncte din corpul uman. Acesta a făcuit referire şi la faptul că pentru medicii tulceni este un element de noutate să lase medicamentele pentru acest tip de tratament.
Campanie umanitară pentru tulceni
În baza ac