Lui Cornel Indrieş i-au trebuit mai bine de 10 ani de muncă departe de ţară ca să strângă bani pentru a-şi cumpăra o casă. Într-una din vizitele făcute în ţară cu trei ani în urmă, a văzut un anunţ în ziar: un executor scoatea la licitaţie o casă în Cantemir. A văzut-o, i-a plăcut, a licitat, a câştigat şi a plătit preţul de adjudecare.
Numai că n-a devenit niciodată proprietar. Operaţiunea a fost anulată, iar executorul, în loc să-i restituie suma încasată, aşa cum îl obliga legea, a cheltuit-o, după care a dat ortul popii, lăsându-l pe ghinionistul muşteriu fără aproape 100.000 euro.
Venit, licitat, câştigat
În vara lui 2010, Cornel Indrieş s-a gândit să profite de scăderea preţului caselor din Oradea, pentru a-şi cumpăra una din banii strânşi în Polonia, unde lucra de peste 10 ani ca şofer de TIR. Când a văzut că Biroul Executorului Judecătoresc Mihai Negrău (foto) scotea la licitaţie casa din strada Nufărului nr. 2 şi-a zis că era taman ce-i trebuia. Imobilul fusese scos la mezat în urma unui proces pierdut de proprietara casei, care avea datorii de 20.000 euro la un cunoscut.
Licitaţia a avut loc pe 16 august, iar Cornel a adjudecat-o în faţa altor doi doritori, după ce a avansat suma de 100.000 euro. "După licitaţie am pus suma în contul executorului şi apoi am plecat din nou la lucru, în Polonia, urmând să fiu înştiinţat printr-un prieten când să revin la Oradea ca să facem şi restul actelor, pentru a deveni proprietar în regulă", povesteşte Cornel.
La stânga-mprejur
După 9 zile, însă, proprietara casei a făcut rost de cei 20.000 euro pe care îi datora, astfel că l-a înştiinţat în scris pe executor că-şi va achita datoria, cerând încetarea executării silite. Cum acesta n-a procedat ca atare, femeia a depus suma într-un cont la CEC şi a deschis un proces. Pe 17 ianuarie, magistraţii i-au dat satisfacţie femeii, dispunând încet