Zona centrală a oraşului de pe Bega va deveni în curând un şantier, urmând să fie începute mai multe lucrări care se vor întinde pe câţiva ani şi vor da peste cap circulaţia în Cetate.
Primele restricţii de circulaţie vor fi introduse din luna mai, când, potrivit administraţiei locale, vor începe lucrările de reabilitare a centrului istoric. Mai exact, este vorba despre Piaţa Unirii, Piaţa Libertăţii, Piaţa Sf. Gheorghe, Piaţa Ţarcului şi 10 străzi din vecinătatea acestor pieţe. „Unele străzi vor avea o perioadă de reabilitare de 6 luni, altele de un an, dar probabil că cea mai lungă va fi reabilitarea Pieţei Sf. Gheorghe, care ar putea dura 18 luni”, a declarat primarul Nicolae Robu.
Lucrările din aceste zone vizează reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi gaz, dar şi canalizarea. Toate străzile care vor intra în şantier vor fi apoi pavate cu piatră cubică urmând să devină pietonale. De asemenea, va fi înlocuită piatra cubică din Piaţa Unirii. Proiectul se află în stadiul de licitaţie de derulare şi are o valoare de 70 de milioane de lei.
Pasaj subteran pe sub Piaţa Operei
Consilierii locali au aprobat, în această săptămână, un studiu privind „Reorganizarea circulaţiei rutiere pe Inelul 1 de circulaţie şi reproiectarea infrastructurii rutiere şi de transport public”. A fost ales unul dintre cele două studii realizate, care prevede modificarea radicală a modului în care se va circula în Piaţa Operei. Inelul 1 de circulaţie va fi reîntregit prin realizarea unui pasaj subteran auto pe sub Piaţa Victoriei, chiar prin faţa clădirii Operei, şi organizarea circulaţiei generale pe sens unic pe traseul Piaţa Mărăşti – strada Gheorghe Dima – strada Sf. Ioan/ strada Paris – pasaj subteran Piaţa Victoriei – Bd. I.C. Brătianu – strada Hector – Piaţa I.C. Brătianu (Punctele Cardinale) – strada Oituz – Piaţa Mărăşti.