Tânărul de 15 ani din Statele Unite ale Americii care a uimit lumea acum câteva luni prin dispozitivul cu care putea identifica precis cancerul pancreatic, lucrează împreună cu alţi doi prieteni la un tricodor, adică un aparat universal care ar putea identifica toate bolile.
Jack Andraka este unul dintre acei puşti care se nasc o dată la o generaţie şi care poate schimba modul cum interacţionăm cu tehnologia şi cum putem să rezolvăm dilemele cu care ne confruntăm în fiecare zi. El participă acum la Tricoder X Prize, un concurs cu premii în valoare de 10 milioane de dolari, care are ca scop construirea unei platforme mobile care ar putea identifica 15 boli la 30 de pacienţi în 3 zile.
Andraka şi-a strâns din nou echipa cu care a participat la Intel Science Fair şi lucrează la un dispozitiv de dimensiunea unui smartphone, care “ar putea identifica toate bolile”, după cum a declarat el pentru Fast Company.
Echipa, numită Generation Z, s-a format anul trecut, după ce coechipierii s-au întâlnit la un târg de ştiinţă. Pentru cei trei, deadline-ul este în 2015. În acest moment, cei trei lucrează la părţi diferite ale dispozitivului.
Andraka spune că lucrează la “ceva de dimensiunea unui cub de zahăr care poate să se uite prin pielea ta şi în interiorul arterelor, pentru a studia fiecare proteină din sânge şi poate pune diagnostice în funcţie de acest lucru”. Un alt membru al echipei lucrează la un dispozitiv de dimensiunea unui stick USB care va fi un aparat cu ultrasunete. De asemenea, ultimul membru lucrează la un test MRI care poate fi de dimensiunea unui card.
Cei trei nu au niciun ajutor din partea vreunui profesor şi preferă să lucreze singuri. De asemenea, nu au niciun fel de finanţare, dar Andraka speră ca senzorii să nu coste mai mult de 50 de dolari la final. Generation Z, nume ales pentru că cei trei nu stau în acelaşi loc, dar reuşe