Hackathonul Innovation Labs a ajuns la final, iar 12 echipe merg mai departe, după o noapte în care au programat. La finalul a 24 de ore, la prezentarea finală au rămas doar 18 echipe. “Adevărul” vă prezintă echipele câştigătoare şi ideile lor, dar şi cele şase echipe care nu au ajuns mai departe.
După o noapte de programare, două echipe au renunţat pentru că ideile lor nu au putut fi duse la bun sfârşit. 18 echipe au avut prezentări de trei minute în faţa juriului format din specialişti din industria IT românească.
Scopul evenimentului organizat la Politehnica Bucureşti nu este acela de a găsi 12 afaceri care să intre pe piaţă în următoarele luni, ci oferirea unei experienţe studenţilor câştigători.
Ei vor fi antrenaţi vreme de patru luni, vor primi sfaturi de la specialişti din industrie, iar la final produsele ar putea fi pe piaţă.
Spre deosebire de alte programe de accelerare de afaceri, hackathonul Innovation Labs se bazează pe promovarea unei experienţe pentru studenţi, în care aceştia să înveţe să privească dincolo de codul de programare.
Cei care s-au calificat mai departe nu au garanţia că vor deveni o afacere în sine. Andrei Pitiş, şeful ANIS, a menţionat că "din experienţa mea, concursurile de startup-uri nu oferă şi garanţia că acea afacere va funcţiona. Trebuie să învăţaţi că trebuie să eşuaţi rapid şi să vă ridicaţi şi mai rapid".
Unul dintre mentori, la ora 8 dimineaţa, pe scaunele din Senatul Politehnicii
Iată toate echipele care au ajuns în hackathon (în paranteză este menţionat dacă s-au calificat în faza finală, unde vor fi antrenaţi timp de patru luni, iar ideea va fi dezvoltată).
Andrei Pitiş, reprezentant al juriului, a spus că proiectele Giveaway, Touchlight şi DiscoverIT au fost cele mai interesante dintre cele 20 prezente la începutul competiţiei.
Tizz Today - agregator de ştiri @