Peste 80 de reprezentanţi ai celor mai importante ONG-uri de mediu, specialişti şi reprezentanţi ai autorităţilor s-au întâlnit la Braşov, luni şi marţi, pentru a dezbate situaţia ariilor protejate şi problemele legate de dezvoltarea durabilă.
Experţii ProPark - Fundaţia pentru Arii Protejate vor elabora un ghid care să le vină în ajutor tuturor celor implicaţi în gestionarea ariilor protejate din România, ghid care va include informaţii foarte utile atât pentru Societatea Civilă, cât şi pentru autorităţi. Ghidul va fi elaborat, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, şi va fi aplicabil la nivel naţional, dar va fi testat mai întâi în judeţul Braşov.
Întâlnirea care s-a desfăşurat în aceste zile, sub denumirea “Managementul Resurselor Naturale şi Conservarea Biodiversităţii în siturile Natura 2000”, a avut ca scop informarea autorităţilor locale şi regionale cu privire la măurile de management Natura 2000 pentru reflectarea acestora în Strategiile de dezvoltare locale şi regionale, iniţierea elaborării de ghiduri pentru managementul responsabil al resurselor naturale şi pentru reflectarea valorii acestora în planificările strategice legate de dezvoltarea durabilă locală, regională sau naţională şi pregătirea elaborării ghidurilor de gestionare responsabilă a următoarelor resurse naturale: ape şi pescuit, păduri, fauna de interes cinegetic şi resursele agricole.
Evenimentul a fost organizat de ProPark - Fundaţia pentru Arii Protejate, în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Braşov şi Federaţia EUROPARC. “Manageri Eficienţi pentru o Natura 2000 eficientă” face parte din proiectul EME Natura 2000, (LIFE11 INF/RO/819 ) finanţat de Uniunea Europeană, prin programul Life+ Informare şi Comunicare.
Peste 80 de reprezentanţi ai celor mai importante O