O nouă carte de specialitate a fost lansată la mijlocul acestei săptămâni de profesorii de la Liceul cu Program Sportiv din Suceava.
Cartea se intitulează „Aspecte ale refacerii după efortul sportiv” şi reprezintă finalitatea proiectului „Leonardo da Vinci” care s-a desfăşurat în Germania şi a avut drept scop dezvoltarea competenţelor profesionale ale profesorilor antrenori în domeniul pregătirii psihologice a sportivilor de performanţă, prin învăţarea şi aplicarea de noi tehnici de lucru în domeniul refacerii după efortul depus în antrenamente şi competiţii.
Beneficiarii acestui proiect au fost nouă dintre profesorii şi antrenorii de la LPS Suceava, mai exact Ioan Radu, Aurel Constantin, Ciprian Anton, Ilie Pâţu, Ionel Ţugurlan, Dumitru Livadaru, Ionuţ Beligan, Bogdan Jelesneac şi Radu Mihalescu, fiecare dintre ei având o contribuţie în cele trei mari capitole ale acestei cărţi.
În cadrul proiectului din Germania, delegaţia suceveană a avut ocazia să vadă mai multe baze sportive, în care au luat contact cu metodele moderne de refacere ce se practică în această ţară şi care au făcut mai apoi obiectul cărţii.
„Potrivit procedurii de derulare a unui proiect de tipul celui pe care l-am avut noi, «Leonardo da Vinci», trebuie să existe o finalitate, iar la noi a fost această carte pe care am editat-o împreună cu colegii mei. Ceea ce-am făcut noi în Germania, în acest proiect, are o legătură strânsă cu titlul cărţii, în sensul că am vizitat foarte multe baze sportive, terenuri de fotbal, handbal, patinoare, pârtii de sărituri, deoarece de aici am reţinut şi destule aspecte legate de mijloace de refacere după efortul sportiv, ce se regăsesc în cartea noastră. În privinţa tematicii, cei nouă colaboratori au avut de atins câte un subiect şi împreună sper că am făcut o carte din care să aibă ce învăţa cei ce o citesc, şi mă refer la oamenii care au tan