(Răspuns pentru MARIA COTOI - Târgu-Mureş, F. AS nr. 559)
În primul rând, nu aveţi voie să folosiţi niciun şampon, doar gălbenuş de ou şi săpun de casă, pentru spălatul părului. Faceţi o soluţie din 200 g ceai de pelin concentrat, 1 căpăţână de usturoi presat şi strecurat, 1 linguriţă de ulei de ricin, şi cu 2-3 ore înainte de spălatul părului, aplicaţi compoziţia pe pielea capului. Vă puneţi o pungă de plastic şi deasupra un prosop, să nu vă fie frig. Iar la clătitul părului, faceţi un ceai din cojile de la 10-20 de nuci pe care îl turnaţi pe cap, după ultima apă, şi lăsaţi aşa. Părul trebuie să fie cât mai scurt şi să căutaţi o perie moale, care să nu vă agreseze pielea capului când vă pieptănaţi. Nu e voie să folosiţi niciun gel, niciun fixativ sau coloranţi o perioadă, până treceţi peste această suferinţă. Ar fi bine să vă spălaţi cu apă de ploaie sau de izvor, care nu conţin clor, ca cea de la robinet. Multă sănătate.
VALERIA PETRIU - Braşov
"Am dureri lombare şi infecţii urinare recidivante"
(Răspuns pentru ILEANA - Bacău, F. AS nr. 1052)
Vă recomand câteva preparate 100% naturiste, cu acţiune deosebită, cu spectru larg, cuprinzând majoritatea agenţilor patogeni cum ar fi: E.Coli, Stafilococus Aureus, Proteus, Klebsiella, Chlamydia.
* Tinctură de ienupăr + tinctură de răşină de pin sau brad, în părţi egale (amestec). Se administrează câte 30 picături, puse în puţină miere de albine, de trei ori pe zi, cu 30 minute înainte de cele trei mese. Se ţine sublingual 10 minute, apoi se înghite. Tratamentul se face 14 zile. După o pauză de 7 zile, dacă e cazul, se poate repeta.
* Tinctură din frunze şi fructe de merişor. Mai ales pentru E.Coli. Se administrează la fel ca tinctura de mai sus, iar efectul este rapid şi sigur. Se pot face analizele după 14 zile.
* Pentru dureri lombare, vă recomand un gel făcut