Tribunalul Bucureşti a amânat vineri pentru 19 martie judecarea dosarului în care fostul senator Dan Voiculescu este acuzat de fapte de corupţie privind modul de privatizare al Institutului de Cercetări Alimentare, după ce a constatat că unul dintre inculpaţi este lipsit de apărare.
Amânarea a fost decisă în condiţiile în care Vlad Săvulescu nu a avut apărător la acest termen.
Dan Voiculescu nu a vrut să facă declaraţii nici la intrarea şi nici la ieşirea din Tribunal.
Judecarea dosarului a fost amânată şi la termenul din 20 februarie, când instanţa a constatat că trei dintre inculpaţi erau lipsiţi de apărare.
Dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare a ajuns din nou la Tribunalul Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, în 6 februarie, retrimiterea la această instanţă a dosarului, întrucât Voiculescu nu mai este senator.
Cauza ajunsese la începutul lunii ianuarie 2013 la instanţa supremă, după ce Tribunalul Bucureşti îşi declinase competenţa de soluţionare în favoarea ICCJ, ca urmare a faptului că Dan Voiculescu a câştigat un mandat de senator.
În 28 ianuarie, Dan Voiculescu a demisionat din funcţia de senator, la mai puţin de o săptămână după ce depusese jurământul. El şi-a motivat gestul prin faptul că în ultima perioadă au existat "speculaţii" cu privire la faptul că imunitatea parlamentară pe care o presupune statutul de senator ar împiedica "actul de justiţie" în cazul dosarului său.
Demisia sa a determinat din nou mutarea procesului de la instanţa supremă, competentă să judece parlamentari, la Tribunalul Bucureşti. Voiculescu a recurs la un gest similar la finalul legislaturii trecute.
La începutul lunii decembrie 2008, preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată alături de alte 12 persoane în dosarul privind priva