Marius Tănase este un bărbat de etnie romă care a lucrat în Spania pentru a-i întreţine pe cei cinci copii ai săi, dar din 2014 plănuieşte să se stabilească în Marea Britanie pentru a scăpa de sărăcia din ţara sa natală, se arată în articol.
Un articol publicat marţi în „Daily Mail“ spune povestea unei comunităţi de rudari din localitatea Dâlga. Marius Tănase este un bărbat de etnie romă care a lucrat în Spania pentru a-i întreţine pe cei cinci copii ai săi, dar din 2014 plănuieşte să se stabilească în Marea Britanie pentru a scăpa de sărăcia din ţara sa natală, se arată în articol. Localitatea de unde provine el se află în România şi are o populaţie de 2.500 de locuitori, drumuri murdare, apa potabilă lipseşte, iar rata şomajului a ajuns la 70%.
Femeile şi bărbaţii apţi de muncă au lucrat la un moment dat în străinătate, mai degrabă în Italia sau în Marea Britanie şi mulţi susţin că nu pot găsi un loc de muncă adecvat în România. Marius spune că se va muta nu din cauză că există posibilitatea de a câştiga mai mulţi bani, ci deoarece crede că fiecare dintre cei cinci copii ai săi va avea parte de o educaţie mai bună în Marea Britanie.
La momentul actual, soţia lui lucrează ca femeie de serviciu la o universitate din Bucureşti.
O altă localnică, Aneta Enache are trei copii care locuiesc şi muncesc în Italia, trimit bani acasă şi vin să o viziteze doar o dată pe an. Nepoata Anetei locuieşte cu ea şi soţul ei, care este şomer, după ce şi-a pierdut slujba din cadrul CFR.
Costin Costea, în vârstă de 19 ani, a terminat recent şcoala şi îşi ajută tatăl să construiască o casă, în vreme ce caută un loc de muncă. Marian, tatăl lui Costin, a lucrat doi ani în Italia în domeniul construcţiilor, până ce şi-a pierdut slujba, odată cu prăbuşirea economiei.
Viorica Gheorghe spune că membrii familiei sale, patru la număr, supravieţuiesc cu 200 de