Administraţia Domeniului Public caută să menţină pacea cu comercianţii din piaţa Rogerius. Cei circa o mie de vânzători care trăiesc de pe urma micii afaceri din piaţă se tem că după finalizarea lucrărilor de amenajare pe acest amplasament a viitorului centru de afaceri cu produse agro-alimentare nu îşi vor mai găsi locul în noua clădire.
Posibilitatea revenirii în piaţă după finalizarea lucrărilor a fost principala problemă ridicată de cei 75 de comercianţi care au participat joi seară la dezbaterea publică organizată în Orăşelul Copiilor pe tema modernizării pieţei.
La întâlnire au mai participat Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public, instituţia care gestionează pieţele orădene, Marius Moş, şeful Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, şi arhitectul Daniel Tivadar, reprezentantul firmei Poliart care a câştigat licitaţia pentru proiectarea construcţiei.
Comercianţii care au umplut sala mare a Orăşelului Copiilor au ascultat liniştiţi expunerea arhitectului care a prezentat lucrările pe trei faze distincte începând de la demolarea punctului termic din strada Blaise Pascal care va fi înlocuit cu unul subteran, construcţia unei clădiri cu un nivel pe actualul amplasament al pieţei de legume - fructe şi terminând în faza a treia care implică ridicarea unei clădiri cu două nivele pe amplasamentul bazarului.
"Ce garanţii ne daţi?"
Directorul ADP, Liviu Andrica, a spus că de-a lungul fiecărei faze comercianţii afectaţi de lucrări vor fi mutaţi într-un cort care va fi amenajat în parcarea din faţa Spitalului Municipal "Gavril Curteanu". Aici, aceştia vor beneficia de servicii similare celor din piaţă, inclusiv de paza bunurilor, după care îşi vor relua locul în noua clădire.
"Sper să fie aşa, nu spun nu, dar ce garanţii ne daţi că la terminarea lucrărilor o să ne întoarcem în piaţă?", a întrebat un c