Discuţia dintre judecătorul Viorica Dinu şi soţii Daniela și Costel Petre ”abundă în referiri la diverşi judecători, avocaţi şi intermediari implicaţi în acte de corupţie, cei trei interlocutori schimbând informaţii despre cine şi cu cine „lucrează”, dar şi despre judecători care ar fi „prea tâmpiţi” ca „să facă” bani, accentele filozofice ale conversaţiei fiind axate pe aceea că cei care dau şi primesc mită nu fac altceva decât „să mănânce o pâine”.
În referatul DNA apar și numele altor judecători implicați în acest caz. Unii au refuzat să primească mita, alții se mai gândesc și așteaptă o situație favorabilă. În același timp, unii sunt nemulțumiți de valoarea șpăgii. Banii erau ”aruncați” în geantă, în spatele tribunalului. ”În vederea înmânării sumei de 10.000 euro, destinată judecătorului Cleopatra Ioana Șipoteanu, Daniela Petre şi Viorica Dinu au stabilit să se întâlnească a doua zi, 21.01.2013, ora 09:30, în spatele Tribunalului Bucureşti, pe strada pe care se află Banca Feroviară, în apropierea Administraţiei Financiare: „Ne vedem, nu vorbim nimic, o iau înainte şi o cotesc undeva unde-i puţină lume, aveţi geanta pregătită, i-am aruncat şi… Să ştiţi că sunt tot mari, aşa, ca să nu…”. În schimbul sumei de 55.000 de euro, Daniela Petre a subliniat că trebuie dată o soluţie „Să nu bată la ochi!”, adică „Şi daţi-i obligarea de a nu părăsi ţara”.
Judecătoarea Dinu și limbajul codat
În aceeaşi zi, la ora 09:59:47, Viorica Dinu a luat legătura telefonic cu soţul său, Nicolae Dinu, pentru a-i comunica, în mod codat, eşecul demersului de punere în libertate a lui Dinel Staicu: „Vezi, că n-am mai stat să plătesc impozitu’ la Administraţia Financiară, că era o coadă...”, „Lunea e prea aglomerat, trebuie să găsim o altă zi”. Soţul judecătoarei a liniştit-o: „Lasă, vedem noi când! Asta e!”, iar Viorica Dinu a fost de acord: „Da, asta e.”. Sorin Vasilescu a m