Mitropolia Moldovei şi Bucovinei (MMB) a elaborat şase studii de caz în cadrul proiectului ATRIUM, prin selectarea celor mai reprezentative exemple de arhitectură comunistă din România, iar Iaşul va fi reprezentat doar prin Ansamblul Piaţa Unirii, cu Hotel Unirea.
În perioada 12-13 martie 2013, a avut loc la Patras, în Grecia, a cincea şedinţă transnaţională de lucru din cadrul proiectului ATRIUM – Arhitectura Regimurilor Totalitare din secolul al XX-lea în Managementul Urban, proiect finanţat prin Programul de Cooperare Transnaţională în Sud-Estul Europei.
Întâlnirea a avut ca scop proiectarea şi promovarea rutei culturale şi a produselor turistice culturale prin selecţia celor mai reprezentative clădiri construite în timpul regimurilor totalitare din cele 12 ţări partenere în proiect.
Mitropolia Moldovei şi Bucovinei (MMB) a elaborat şase studii de caz, în cadrul proiectului ATRIUM, prin selectarea celor mai reprezentative exemple de arhitectură comunistă din România, iar Iaşul va fi reprezentat prin Ansamblul Piaţa Unirii, cu Hotel Unirea.
„La recomandarea partenerilor noştri, pe lângă cele şase studii de caz realizate până în acest moment în cadrul proiectului, vom încerca să introducem în cadrul rutei culturale pe care urmează să o promovăm şi alte atracţii turistice, care n-au legătură cu tema proiectului. Până în luna iunie, vom stabili itinerariile turistice locale, precum şi materialele de promovare necesare pentru dezvoltarea unei campanii de promovare a acestor produse turistice. Persoanele interesate să promoveze în Catalogul Digital instituţia pe care o reprezintă, în cazul în care acea clădire conţine elemente de arhitectură totalitară sau dispune de fotografii de arhivă, piese de mobilier sau obiecte aparţinând regimului comunist din România, sunt rugate să ne contacteze pentru a le pune la dispoziţie formularele necesare în a