În cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social, care a avut loc ieri, la sediul Instituţiei Prefecturii Iaşi, cei din filiala ieşeană a Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România şi-au exprimat din nou nemulţumirea, referitor la faptul că sunt ţinute ascunse detalii privind procedura de privatizare de către conducerea Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR).
Această situaţie trenează de mai multe luni şi a generat mai multe proteste, la nivel naţional şi local, din partea angajaţilor. Cele mai recente manifestări s-au desfăşurat la sfârşitul lunii februarie, când în jur de 30 de angajaţi ai Poştei Române, Filiala Iaşi, au protestat în faţa Casei Pătrate.
„De la ultimele evenimente, relaţia noastră cu Compania Poşta Română chiar s-a deteriorat. Este o lipsă de transparenţă, nu există un dialog social, nu s-a creat nici o punte de legătură în aşa fel încât să avem informaţii, să le transmitem angajaţilor. Vrem şi noi să luăm parte la discuţiile cu potenţialii investitori. Momentan, singura noastră sursă de informare e presa“, a declarat Elena Bârlescu, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, filiala Iaşi.
Conducerea Poştei Române doreşte restructurarea acesteia, prin desfiinţarea subunităţilor poştale, fie ele urbane sau rurale, într-un procent de 50%. Asta ar însemna că în municipiul Iaşi vor rămâne doar patru oficii. Drept consecinţă, spre exemplu, Oficiul Poştal Iaşi nr. 3 va deservi circa 100.000 de locuitori, în condiţiile în care o subunitate poştală din Ungaria are repartizaţi 15.000 de locuitori.
„Am solicitat să fiu invitată la această Comisie de Dialog Social, din dorinţa ca reprezentanţii Prefecturii să facă demersuri, să nu mai permită, de această dată, cum au făcut predecesorii lor, ca cei de la centru să hotărască în numele celor din teritoriu, ci să ne asculte durerile. Voi face apel şi la clasa politică ieşeană s