O pulbere fină a acoperit, în această săptămână, oraşul Constanţa, după o ploaie, stârnind teama locuitorilor.
La începutul săptămânii, o pulbere roşiatică a acoperit oraşul Constanţa. Oamenii s-au trezit, peste noapte, cu maşinile murdare de un praf pe care nu îl mai văzuseră. Prin geamurile automobilelor cu greu se mai putea distinge ceva. Peisajul era neobişnuit, mai ales că plouase şi praful ar fi trebuit, în mod normal, să fie luat de apă. Îngrijoraţi, oamenii au încercat să afle dacă pulberea aceasta este cauzată de poluare. Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului din Constanţa au prelevat probe, dar analizele durează. Rezultatul acestora a fost anunţat pentru începutul lunii aprilie.
Specialiştii de la Oceanic Club au luat problema în propriile mâini. ”Pentru că zilele acestea iar a apărut în presă zvonul alarmist conform căruia atmosfera ar fi copleşită de o pulbere roşie poluantă, venim să vă liniştim şi să vă arătăm pulberea mai în detaliu (la microscop). Pentru noi e o certitudine: pulberea este... nisip de Sahara. Şi mai precis e nisip din Sahara ccentral nordică: Tunisia – Algeria”, au precizat reprezentanţii ONG-ului. Neoficial, şi experţii de mediu susţin aceeaşi ipoteză.
Fenomenul este extrem de rar, dar nu imposibil. S-a mai întâmplat la finele deceniului trecut. Cel mai important însă este că nu prezintă nici un pericol pentru populaţie.
O pulbere fină a acoperit, în această săptămână, oraşul Constanţa, după o ploaie, stârnind teama locuitorilor.
La începutul săptămânii, o pulbere roşiatică a acoperit oraşul Constanţa. Oamenii s-au trezit, peste noapte, cu maşinile murdare de un praf pe care nu îl mai văzuseră. Prin geamurile automobilelor cu greu se mai putea distinge ceva. Peisajul era neobişnuit, mai ales că plouase şi praful ar fi trebuit, în mod normal, să fie luat de apă. Îngrijoraţi, oamenii au în