Săptămâna trecută, pe 20 martie, s-a sărbătorit Ziua Internaţională fără carne. O zi în care fiecare om este încurajat să experimenteze o dietă bazată pe fructe, legume, chiar şi produse lactate şi ouă.
Din nefericire, în România, acestei zile nu i s-a acordat atenţia cuvenită, poate şi pentru că românii consideră că există probleme mult mai grave în societatea noastră decât alimentaţia defectuoasă. Desigur, pot să empatizez cu această idee, dar nu pot fi de în totalitate de acord.
În condiţiile în care felul în care ne alimentăm este în directă legătură cu speranţa fiecăruia de viaţa, cu starea sa de sănătate, nu poţi spune că nu este un factor extrem de important. Eu cred că e un factor pe care trebuie să îl luăm cu toţii în calcul, oricâte alte probleme am avea.
De asemenea, nu putem ignora nici impactul asupra mediului pe care îl are producţia de carne la nivel global. Am scris mai multe articole pe acest subiect şi consider că trebuie să discutăm şi să luăm măsuri pentru a diminua fenomenul consumului şi producţiei de carne în exces.
Nu putem uita nici de drepturile animalelor şi de suferinţele prin care trec bietele animale sacrificate pentru satisfacerea apetitului nostru care e în continuă creştere. Nu există un animal care să merite mai puţină iubire şi consideraţie faţă de altul. Nu putem spune că iubim animalele, însă doar pisicile şi căţeii...
Sunt bucuros că anul acesta a fost organizată una dintre cele mai impresionante manifestări pentru susţinerea drepturile animalelor. Pe 20 martie 2013, de Ziua Internaţională fără Carne, a avut loc, cred eu, una dintre cele mai puternice campanii din punct de vedere vizual menită să încurajeze vegetarianismul. Un mesaj mai clar şi mai puternic de atât nu cred că am văzut în nicio campanie de conştientizare din orice domeniu. Oameni acoperiţi de sânge, acope