Se spune că este un medicament tradiţional, care aduce numai beneficii sănătăţii omului. Şi, lucru important, încă din cele mai vechi timpuri românii au folosit mămăliga ca leac.
Şi-ar fi putut închipui cineva că mămăliguţa poate deveni un medicament folositor în tratarea răcelilor spre exemplu? Poate părea greu de crezut, dar mămăliga a fost de multe ori subiectul de cercetare al specialiştilor.
Iar studii recente au scos în evidenţă faptul că media de viaţă a triburilor amerindiene, care se hrăneau cu porumb crud sau fiert era mult mai mare decât a altor comunităţi învecinate, cărora le lipsea din dietă acest aliment.
TOP 3 CELE MAI POPULARE ŞTIRI:
DEZASTRU ÎN CHINA. Comuniștii prosperă economic, dar DEVASTEAZĂ MEDIUL. Cazuri EXTREME de poluare | GALERIE FOTO
TOPUL FRAIERILOR. Au refuzat Facebook, Google, Apple și averi de zeci de MILIARDE de dolariEi i-a PLĂCUT. Seara secretă a PRINŢESEI DIANA petrecută cu Freddie MERCURY
Dezvoltarea fibrei musculare
Supranumită iniţial hrana saracilor, mămăliga a demonstrat de-a lungul timpului că este mai mult decât atât. Specialiştii germani în biologie celulara vegetală de la Universitatea din Koln au descoperit prezenţa, în boabele de porumb, a unor substanţe derivate ale acizilor arahidic şi palmitic, foarte importante pentru sănătatea organismului. Substanţele respective sunt produse numai în rădăcina plantei de porumb, în urma unor mecanisme biochimice încă neelucidate ştiinţific. Fiziologul spaniol E.A. Rodriguez a observat întâmplător, că cei mai apţi copii pentru sporturi de performanţă din Ecuador şi Columbia au o bogată alimentaţie în „terciuri de porumb". Rodriguez a iniţiat un amplu program de cercetare în medicina sportivă, descoperind că aceleaşi substanţe derivate ale acidului palmitic şi arahidonic au rol în dezvoltarea fibrei musculare, prin modificarea